2024-07-25
尋日同舊同事去灣仔食左一碗喇沙海皇鍋米線,分享比大家聽聽。😋首先講講湯底,喇沙嘅湯底唔算濃郁但都食到有椰香味,而且都真係辣。不過,整體來講,湯底比我期望中少咗啲層次感,可能椰汁唔夠多。🔥🥥米線方面,份量非常足,真係大件夾抵食。但米線有點腍,唔夠彈牙。配料方面,除左豆付卜同赤貝就無其他...🦐服務態度真係麻麻。聽其他食評講過,呢度嘅服務態度一般,但親身體驗後真係感覺唔好。當時有個四眼哥哥,行過我哋枱幾次,但完全唔理我哋要落單同賣單嘅手勢。仲有,米線同D點心都未食完,就急住嚟收走,好彩我叫停佢,真係有啲煩。👓😒總結來講,呢碗喇沙米線鍋喺茶樓黎講都算特別同埋唔太貴,尤其係份量方面確實值得一試,但味道方面就唔好有期望,同你係屋企煮差不多。同埋服務態度確實需要改善。如果你想搵平價茶樓,唔介意服務態度嘅話,可以一試。👍希望呢篇食評可以幫到大家,睇下你哋有冇同樣嘅感受。🍜✨
希望呢篇食評可以幫到大家,睇下你哋有冇同樣嘅感受。🍜✨