2019-06-14 243 瀏覽
餐廳位於工廠區,平日一至五嘅午飯時間都好多人排隊,見星期六少啲人就去試一試。打開餐牌,見到好幾款套餐組合,可以任選一款指定主食配搭一款小食及或餐飲。食物款式都幾多,湯粉、濛粉、飯同越式法包都有,我地兩人各自叫左招牌套餐($65)。熟牛肉河湯底有別於一般以咸味為主的湯河粉,味道甜甜地,感覺清新無咁重口味。不過牛腩肉質相對硬身同多筋,有點失色。香茅豬頸肉撈濛豬頸肉肥瘦適中,燒得幾香口而且食落彈牙有肉汁,味道唔錯。濛粉份量都幾多,好抵食。跟餐小食加3蚊叫左蒸粉卷,即蒸粉卷熱辣辣上枱,皮薄餡多而且好滑,入面係惹味肉碎,味道幾好。香茅雞翼跟餐唔使額外加錢,煎炸得比較油膩,香茅味唔喺好突出,不過不失。餐飲叫左一杯越南咖啡同龍眼冰,咖啡雖然細細杯但好濃咖啡香,味道偏甜,幾岩女仔口味。龍眼冰相對清淡啲,不過勝在真材實料,落左好多龍眼肉去沖。

熟牛肉河

香茅豬頸肉撈濛