2022-10-04
行開旺角女人街,餐廳選擇好多,見到呢間新開張就試下。有卡位安排左坐得幾舒服,但係冷氣吹住張枱好凍下,冇得熄細啲。個餐牌好多選擇,野食全部都唔貴,平有$39, 貴有去到$62, 加$16可以變套餐,有小食同野飲,要注意有啲小食同野飲要加錢揀。我見佢有饅魚同雞肉呢個配搭幾好就叫左,係最貴個餐,加埋套餐係$78。啲野食同小食好快就到,不過因為冷氣吹住啲野食有啲快就涼。個盒咁裝住個飯同小食有啲似便當,幾presentable,但係個盒有啲厚度,用匙羹㩒落去好快到底,啲飯個份量唔太多,如果男仔食有機會一個餐唔夠。啲雞有骨,略嫌醃得唔夠入味。饅魚不過不失,但係唔算好多。個配菜叫左黑松茸鮮菌,有啲驚喜,食落夠味,有黑松露鮮味,同個菇幾夾重木日木總體黎講,套餐係幾平幾抵食,性價比幾高,但係份量略嫌唔夠,可以大份啲。