2016-11-03 1627 瀏覽
賴生今日一早出左門口,準備同埋班同事去幫屈小姐同自己血拼😆😆,好彩皇天不負有心人,最終都買得到!係晨咁早起身再加上同一大班人搏鬥,梗係勁肚餓啦⋯⋯咁岩個同事話想食日本野,賴生就帶左佢地黎呢間平價高CP值既日本料理 - 青森。環境都日式同整齊,幾好嫁!而且佢午市定食係由11點30供應到下午5點30,有沙律,前菜同主食,再加飲品/麵豉湯,大部份都只係51蚊起(唔駛加一)超抵!份量超大,連賴生都飽!前菜 2選1 (三文魚刺身3片 / 吞拿魚(罐頭)手卷)1) 三文魚刺身 (4.5星)- 有驚喜!無雪味!好重三文魚味!- 魚肉係軟淋但唔散既2) 吞拿魚(罐頭)手卷 (2星)- 除非你好鍾意食罐頭吞拿魚啦⋯⋯沙律 3) 蟹籽沙律 (4.5星)- 好夠沙律醬,而且唔會水汪汪/稀- 每樣配料個百分比拿捏得好好,唔會唔夠/太多蟹籽/青瓜絲,口感perfect主食4) 咖哩雞扒飯 (3星)- 咖哩唔係日式咖哩呀,有辣味我鍾意- 塊雞扒望落好大塊,但其實唔厚肉,比較薄,而且醃得唔夠味⋯皮唔脆- 不過份量真係多飲品不過不失啦!不過呢,呢間真係幾抵嫁!份量真係好大,如果係市中心突然想食下日本野又唔想食集團式既

前菜 2選1 (三文魚刺身3片 / 吞拿魚(罐頭)手卷)

1) 三文魚刺身 (4.5星)

- 有驚喜!無雪味!好重三文魚味!
- 魚肉係軟淋但唔散既

2) 吞拿魚(罐頭)手卷 (2星)

- 除非你好鍾意食罐頭吞拿魚啦⋯⋯

沙律

3) 蟹籽沙律 (4.5星)

- 好夠沙律醬,而且唔會水汪汪/稀

主食

4) 咖哩雞扒飯 (3星)

- 咖哩唔係日式咖哩呀,有辣味我鍾意

- 不過份量真係多

飲品

不過不失啦!

不過呢,呢間真係幾抵嫁!份量真係好大,如果係市中心突然想食下日本野又唔想食集團式既⋯呢間係唔錯既選擇!

咖哩雞扒飯lunch  set
2016-11-03