2023-07-19
📍大角咀:泰雅🍲泰式炒河粉(雞肉/牛肉/豬頸肉/肉碎) $68🍗泰式沙嗲雞肉串燒 $68🥬泰式香辣肉碎生菜包 $68≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※呢間位於澳海城Food court嘅泰國菜 絕對係平價泰菜之選✨ 如果大家係附近返工返學或者中意食泰國菜嘅朋友經過都可以去試下👍🏻食物方面✨🍲泰式炒河粉(雞肉/牛肉/豬頸肉/肉碎) $68呢個炒河粉有吾同嘅餸可以揀~我哋就揀咗豬頸肉🐷啲肉都夠淋不過味道方面有少少淡同埋感覺比較多油 而辣度都有幾個選擇俾大家揀因為我哋都吾係好食得辣所以就叫左微辣🤏🏻另外佢啲河粉係泰國寬粉 我哋非常鍾意😋整體嚟講呢個炒河粉都唔錯 尤其鍾意食泰國河粉嘅人不妨一試👍🏻🍗泰式沙嗲雞肉串燒$68雞肉串燒有六串 兩個人食每人3串份量啱啱好 佢啲雞肉質地幾嫩滑 完全唔會柴🫶🏻 沙嗲味濃郁 就算唔點醬就咁食都覺得好入味🤎雞串唔辣又好惹味 唔食得辣嘅朋友仔都啱食👍🏻想叫個小食又怕份量太多嘅朋友仔不妨試吓啦✨🥬泰式香辣肉碎生菜包 $68肉碎生菜係滿滿嘅一碟咁上 份量好多 三個人都夠食 不過就比較辣同埋有少少油🤏🏻淨食肉碎會有少少鹹 不過如果配埋生菜味道
🍲泰式炒河粉(雞肉/牛肉/豬頸肉/肉碎) $68
🍗泰式沙嗲雞肉串燒 $68
🥬泰式香辣肉碎生菜包 $68
食物方面✨
🍲泰式炒河粉(雞肉/牛肉/豬頸肉/肉碎) $68
🍗泰式沙嗲雞肉串燒$68
🥬泰式香辣肉碎生菜包 $68
肉碎生菜係滿滿嘅一碟咁上 份量好多 三個人都夠食 不過就比較辣同埋有少少油🤏🏻淨食肉碎會有少少鹹 不過如果配埋生菜味道啱啱好啦👍🏻偷偷地話俾大家聽🤫將啲肉碎撈埋落泰式炒河到會令個河粉更好味😋大家可以不妨試下~咁樣你就會得到有兩個餸就炒河粉啦✌🏻整體黎個呢個生菜包好推薦大家叫嚟試下!!