2018-01-18 326 瀏覽
我男朋友一向都好鐘意飲冬陰公 但係又怕叫一個冬陰公湯 之後再加兩個主菜就會食唔晒見到佢有冬陰公湯飯所以就即刻解決咗我哋個問題啦就咁睇個橙紅色既湯已經覺得好吸引 呢碗冬陰公除咗辣之外仲有淡淡嘅椰汁味 雖然材料唔算得上係好豐富 (大量既菇同埋幾隻蝦) 不過個味取勝 而且價錢亦都好平 只係要$49 其實我之前試過就咁叫佢既冬陰公湯 係用個椰子裝住啲冬陰公湯 個個都一樣好味 不過我建議如果大家想平平哋試吓先 可以叫呢個冬陰公湯飯 因為佢個湯底其實係一樣只不過係啲配料有分別另外我叫左個青咖哩炒米粉 佢係可以揀牛/雞或豬 我就揀左雞肉 雞肉既份量好多 就咁睇你會覺得個賣相好一般 但係其實佢個咖哩味好濃 而且每一條米粉你都會食到有青咖喱汁 佢真係炒得好均勻 呢個都只不過係$48好抵呀