2022-10-12 4508 瀏覽
見啲人成日特登搭車嚟呢個銀杏館食飯,所以都有少少興趣試下👍🏼當日我哋冇book枱, 所以大約食一個鐘左右就要交枱,不過都夠㗎啦~1. 香草三蔥爆牛柳聽個名好似炒到好火爆好香口,上到嚟賣相就麻麻地啦 🥲 如圖所示大家都見到,其實係唔香嘅, 冇咩小炒味,不過就唔難食咁囉~ 都算係一個清清淡淡嘅炒牛柳😂😂😂不過期望就唔好咁大 ...感覺有啲似農村食到好健康的feel🌝2. 柑桔醬爆骨聽個名好似好好食, 好似酸酸甜甜咁, 而且店員都推介呢個好好食,所以我哋就叫咗呢一款~ 上到來的觀感係...炸咗嘅排骨再加柚子蜜撈埋😂 大家應該可以幻想到個味道?!然後我喺屋企都試過,買咗啲排骨炸咗佢,然後再加柚子蜜落去炒,出到嘅味道就係一樣😂所以呢個菜...喺屋企都做到😂簡單到呢...不過幾十蚊個小炒,仲包嘢飲任飲, 沙律任食,我覺得性價比都還可以啦, 要求唔高嘅話都可以試下~食完出返嚟人均$75蚊#銀杏館 #香港特色 #農家 #小炒 #油塘美食 #黃怪獸 #黃怪獸自家製 #hk90s #hk #hkfood #hkfoodie #hkfoodblogger #foodie #foodblogger #fol

1. 香草三蔥爆牛柳

2. 柑桔醬爆骨

所以呢個菜...喺屋企都做到😂簡單到呢...

#銀杏館 #香港特色 #農家 #小炒 #油塘美食 #黃怪獸 #黃怪獸自家製 #hk90s #hk #hkfood #hkfoodie #hkfoodblogger #foodie #foodblogger #followforfollowback #foodiehk #food #yum #yummy