餐廳: 牛涮鍋
資訊:

餐廳: 牛涮鍋
資訊:

2020-06-19 785 瀏覽
我地係平日午市去食,我地預先係牛角App入面book咗位,所以去到唔洗等就入得去,慳返唔少時間hehe。入去之前佢會叫你揀咗咩Lv同湯底先。我地今次就食Lv3美洲上級牛胸腹放題 ($148/位),任食90Mins,最後20分鐘左右就last order。今次揀咗蕃茄湯底同黑蒜油豬骨湯底,黑蒜油豬骨湯底真係好香濃,因為佢一送過黎我已經聞到好大浸黑蒜味,而我每次打邊爐都會叫蕃茄湯底,今次既蕃茄湯底都不過不先。蕃茄湯底用嚟淥蔬菜類就好岩,因為菜唔會吸左湯入邊嘅油,而且仲多咗小小蕃茄既味,唔洗點豉油既菜都會變到好好食。而黑蒜油豬骨湯就好岩用嚟淥肉,佢既味同牛肉好夾而又唔會好油膩。店舖為保食客安全,所以喺枱同枱之間加咗木板隔開,咁大家就唔驚口水飛。而且所有人出去拎嘢食都要帶口罩,所以可以確保食物衛生。佢地仲帶提供口罩紙比你放口罩,真係好貼心。牛肉唔會好多筋,算係唔錯既牛肉。海鮮還算新鮮,蝦係幾彈牙而且鮮甜,生蠔就冇咩臭味,魷魚扇貝青口就算普普通通,無咩特別唔難食都唔係特別好食。不過係火鍋放題嚟講係差多。我食咗45分鐘已經好飽,就去咗食甜品。

我食咗45分鐘已經好飽,就去咗食甜品
鴛鴦湯底
海鮮拼盤
牛肉
2020-06-18
10 分鐘 (堂食)
鴛鴦湯底
牛肉