2018-11-09
雖然中環食肆選擇都幾多,不過價錢相對地貴。如果想食平d,行去近上環既方向會多少少。行過門口見到有人派宣傳單張,好似又幾平咁,所以就試喇。除左一般越南菜外,仲可以打邊爐,不過我地又唔係太餓,所以都係叫返小菜就算。下龍灣海鮮炒金邊粉基本上食親泰國/越南野我都會揀金邊粉,今次都唔例外。海鮮唔算少,蝦都有6隻左右,仲有青口、蟹柳(雖然我知其實唔係海鮮,哈哈)、蜆肉等等。金邊粉炒到夠乾爽,又唔算太多油,蝦我覺得係爽口彈牙既,幾好。燒大頭蝦柚子沙律一開始個大頭蝦燒得太耐,同佢反映個問題之後即刻燒返隻新既上黎,非常欣賞呢點。大頭蝦有手掌咁長,新果隻燒到岩岩好,你係會食到蝦既鮮味同個汁,正。柚子沙律原來係辣既,無諗過係辣,不過唔差,柚子夠新鮮夠甜。法式蒜蓉牛油雞翼非常重蒜蓉味,d蒜蓉多到滿瀉,鍾意食蒜蓉既朋友就岩晒。其實呢個價錢係中環算係唔錯,而且份量十足,男仔都怕唔飽。
下龍灣海鮮炒金邊粉
燒大頭蝦柚子沙律
法式蒜蓉牛油雞翼
非常重蒜蓉味,d蒜蓉多到滿瀉,鍾意食蒜蓉既朋友就岩晒。
其實呢個價錢係中環算係唔錯,而且份量十足,男仔都怕唔飽。