2018-07-14 50 瀏覽
間唔中返工lunch我都會同同事去東大街搵野食,東大街實在太多野食,次次都要簡好耐,今次簡左撈起,我地見佢係食花膠魚翅都唔洗100蚊,咁平真係要試下!!撈起係一間小店,坐位唔算多,不過勝在環境夠光猛乾淨,坐得唔算人迫人咁我決定第一次食就試招牌花膠撈蝦籽麵再加$10配梡杞子桂圓茶,同事就叫左胡椒海鮮花膠泡飯等左一陣我地叫既野食就到,我見到我個花膠真係嘩左一聲,好大好厚身,粗麵超爽超入味,有冬菇同西蘭花做配菜,全部既味道都好夾!!我同事個個就好重胡椒味,佢食到成身出哂汗,味道一樣好味,不過D湯唔多,D飯吸水又吸得快,好快個飯脹哂,可能因為咁,1個飯變到好似2個飯既份量,搞到我同事超飽,哈哈不過不能不提杞子挂圓茶真係好好飲,一D都唔甜,淡淡既甜味好OK,我地好滿意呢個lunch!!

招牌花膠撈蝦籽麵

胡椒海鮮花膠泡飯