2017-06-22 6258 瀏覽
相信大家都知道而家旺角大概放題或者燒肉都要差唔多要近$200,而且有好多質素貴得嚟都一般般,今次就去左旺角邊緣,即係啲舊區,唔知系邊?即係近奧海城嗰邊。嗰邊通常食野買啲啲,所以今次就食韓燒,嘗鮮一下。$158咁既價錢大既都知道質素係點,但都有啲出色位例如餐廳姐姐服務好好,好有人情味,而且咁既價錢仲包左即切既三文魚刺身,性價值算高吧。韓國小菜:講明係韓燒,當然會有冷盤,推介既係芽菜,食落爽口有麻油香。另外泡菜也相當不俗,不會太辣也不會太咸,可以作為一個開胃菜。湯品:今天嚟到有日本麵鼓湯同蜆肉湯,今次就專登飲咗蜆肉湯,蜆肉湯比較多料,但有個別蜆肉有啲沙,有點小失望。刺身:之前聽人講唔係任食,但今次嚟到啲姐姐話係任食,而且因為我地好早到未有好多客人,所以姐姐主動問我地要幾多三文魚刺身再立即系凍櫃攞出嚟切,細心!而且三文魚係腩位,有魚油香味。韓燒配料:有好多唔同嘅選擇,好似有一般嘅豬牛雞等等,另外仲有羊架,金菇肥牛等食材。推介:豬腩肉-爽口而且有油香,配上生菜同韓式辣醬一流。推介:扇貝-雖然係細細粒,但係可以慢慢燒,可以慢慢食。當然仲有一般嘅配料,味道正正常常。飲品:一般可樂

推介:豬腩肉-爽口而且有油香,配上生菜同韓式辣醬一流。
推介:扇貝-雖然係細細粒,但係可以慢慢燒,可以慢慢食。

當然仲有一般嘅配料,味道正正常常。
飲品:一般可樂忌廉係有既,但就無咩韓國飲品,例如忌廉鮮奶,但選擇尚算足夠。

總評:價錢係平既,而且無分時段收費而且星期日只係加$10,而材質方面,雖然唔叫做係高級貨,但係質素唔差,選擇仲幾多。