2023-02-07
收到小師妹報料,話荔枝角 D2 有兩個商場,其中一個內裡有個小巿集,佢睇到有人擺欄用紫微斗數,易經牌,天星等等方法幫客人占卜問事,小師妹又話想擺檔,仲想話叫我幫忙一齊幫人占卜添.於是抽空上嚟 D2 睇睇環境.差不多20年無踏足荔枝角,當年係到返工日日 OT 至天旋地轉,放工個天都係黑未試過天光收工,只知返工時間唔知幾時放工!依家荔枝角變哂了,D2 仲有唔少特式餐廳,當年邊有咁娛樂㗎! 最後揀咗摩斯漢堡,因為唔想食太多,留肚食晚飯.上一次幫 mos 最少有十年,漢堡 Size 係細,但係同當年 Size 一樣無變過,即係起碼無偷工減料.牛肉當然比老麥幼嫩,老麥d漢堡極多根,牛肉亦比較鞋口,質素較差是常識吧,炸薯條唔係我中意口感,內層比較粉.最欣賞係炸雞,當初推出時,朋友即刻買嚟食,仍然記得友人當年嘅食評係 "外長不佳,食落驚訝!" 外層香脆內層 juicy又極少骨,份量又無明顯減少又無 KFC 果D無那那辣味,雖然平平凡凡但相比起老麥同 KFC 羸成條街.個 D2 巿集最大問題係D通道頗窄,巿集又唔做多D宣傳,最欣賞係D廁所好乾淨,如果師妹話攪檔占卜的話.... 有得諗!
於是抽空上嚟 D2 睇睇環境.