2018-09-20 774 瀏覽
香辣牛肉烏冬 $47平凡中嘅小確辛💕去完浸會醫院探病之後喺網上面搵到呢一間小店,咁呢間小店主要其實都係做日式食品,裝修方面其實都偏向居酒屋風格,咁小編就揀咗佢嘅香辣牛肉烏冬-咁店員亦都有講如果烏冬嘅話就淨係配清湯,如果想轉豬骨湯或者火辣湯就要另外加$8,因為小編揀咗要香辣牛肉,驚會太辣所以就冇另外再加錢-咁當然就要先試一試佢嘅湯,好明顯地真係用昆布熬成嘅湯底,同埋因為我係香辣牛肉嘅關係所以個湯底飲落去甜得來又帶少少辣度,同埋真係飲晒成碗湯你都唔會感覺到口渴,而烏冬方面佢就唔係用稻庭只係採用左普通粗身嘅烏冬,同埋如果以呢個價錢嘅話佢牛肉嘅份量真係好多,差唔多佔成碗嘅一半份量,但係佢啲牛肉就會比較鞋身,但係都好入味好食嘅 🏠元福日本料理⚠️九龍塘聯合道320號建新中心地下低層11號舖☎️23360196如果都鍾意睇我寫嘅食評,歡迎Follow我既Foodie IG(hohomayfoodie) 🙏🏻
香辣牛肉烏冬 $47

🏠元福日本料理