2018-08-01 547 瀏覽
今日同朋友去黃埔行街 第一次去黃埔 唔知有咩好野食 就諗住求其睇下有咩食 點知就見到呢間 一開始系覺得佢門口既裝修好得意 根住望入去就見到間餐廳既燈光暗暗地 加上墻身有啲復古既燈式 幾有神秘既感覺 氣氛十分之好!一入門口啲員工就勁好禮貌咁招呼我地 仲好樂意咁為我地推介野食!根住我地叫左碗扎肉雞絲湯河 諗唔到既系啲雞絲同扎肉都絲多下 湯底幾濃味 又唔算太咸 食完又唔會好口乾個隻 系真系幾好味!我朋友就叫左碗豬頸肉撈檬 佢啲豬頸肉真系不得了 量多質高!佢既表皮脆脆地 啲肉又嫩 值得再食!!!!之後仲叫左碟小食 個春卷表皮夠脆 d餡夠多汁 味道好夾 根住個云吞入面個餡夠多 個皮又夠滑 隻雞翼既香矛味重 聞落好香 又外脆內嫩 不錯!最後竟然俾我地發現左呢個優惠 野飲竟然買一送一 仲要系星期一至五呢個優惠系全日都適用 真系好抵呀 兩杯野飲先一杯價錢!我地叫左杯芒果沙冰 唔會太涷 唔會有好多冰既感覺 好滑 但又唔會話好水 岩岩好 另外一杯就系青檸蘇打 系自己倒d蘇打水落去 再自己吉青檸 個味道可以自己控制返 唔洗驚太酸!整體黎講間餐廳系野食 裝修 服務態度方面都好好 值得再去幫襯 要讚要讚!

2018-07-24