2008-05-28 8 瀏覽
這裡的拉麵可選湯底濃度、辣度、麵質、油量、配料又可選三種,認真照顧周到,迎合各人的口味。因為第一次食既關係,參考店方既建議,大部分也選了適中。湯底是豬骨湯底,沒有其他選擇,味噌湯底要加三蚊,今次沒有試了。豬骨湯有濃厚豬骨味,不過本人較愛味噌湯底或豉油湯底,所以也只覺得是一般。長腳蟹芝麻麵食落與一般拉麵沒有太大分別,吃不出有芝麻味,但食落煙煙靭靭,是有咬口的,不過份量略少,長腳蟹亦算新鮮。配料選了粟米粒、紫菜及溏心蛋半隻,配料份量不多。男友柯打咗九州叉燒拉麵,我又試了一件叉燒,半肥瘦既叉燒最合我口味,是具有水準的。仲點了一碟煎餃子,十分普通。整體來說,綜合價錢、份量及質素,本人也認為只可評為一般,絶對有改善既空間。
因為第一次食既關係,參考店方既建議,大部分也選了適中。