2008-11-07
睇到d食評有d打個突,我同老公1個月都有3-4次特登行15分鐘去樂華食o野,我地都覺得茶餐o黎講果度d 食物係非常ok. 1. 栗米肉粒飯係推介非常好味2. 蕃茄會意粉另一推介,佢d意粉唔同出面,出面d意粉係煲完就咁俾客食,但係樂華果d意粉係會用茄汁預先抄o左d意粉ga,條條意粉係茄汁色同有茄汁味(當然你要叫茄汁頖先有),唔係出面果d白曬曬淡茂茂,最重要係樂華都係收出面茶餐廳價錢.3. D小抄亦OK,普通果收你$30幾但係有酒家水準,好好味唔太油都有鑊氣GA, 重有加$2跟飯跟湯,不論中式西式餐湯都足料同好飲4. 下午茶餐O既羅宋湯通粉又係"得",個羅宋湯底係有西餐廳D羅宋湯水準而唔係茶餐廳水準,唔係茄膏加水果D而係有曬蕃茄,紅蘿蔔GA至於地方DIRTY唔DIRTY,好老實樂華就係茶餐廳STANDARD LAW.
1. 栗米肉粒飯係推介非常好味