2012-12-29 48 瀏覽
一早book 了平安夜食聖誕餐由於我係第二輸(20:30), 要等第一輪d 人走得, 搞到差唔多9 點先開始食野食好多都係普通冇咩特別, 可以一提的係蘑菇湯, 羊同鵝肝雪糕D 服務真係麻麻, 我明白聖誕餐得好多人, 座無虛席, 但坦白講大家都係食嗰D 野, 野食次序係一樣的, 但點解我地張枱會被D STAFF 忽略我地食野的速度同隔離枱差唔多, 所以頭三樣野的上菜時間都好接近第四樣就出事了!!我地見到好多人都食緊之後就諗住我地都好快有, 到隔離食完之後再等左陣(10-15) mins, (之前己等左差唔多20mins), 突然拎個main course(menu 上的第五樣) 上黎, 我就話我地連第四樣都未食wo, 個staff 就話幫我check check有冇搞錯, 一個staff 負責幾張枱都可以錯, 重要係standard 餐來的, 枱枱都係咁上, 點解偏偏會漏左我地嗰枱又等左成10 mins先有第四樣食食完又要催幾次先有第五樣有一張枱的人差唔多遲我地成個鐘先入黎, 都已經食緊第五樣第五樣都未到, 已經有d枱食緊甜品or埋單準備走服務同上菜速度同待客之道不可接受最後我地成餐飯食
一早book 了平安夜食聖誕餐

第四樣就出事了!!
又等左成10 mins先有第四樣食
食完又要催幾次先有第五樣
有一張枱的人差唔多遲我地成個鐘先入黎, 都已經食緊第五樣
第五樣都未到, 已經有d枱食緊甜品or埋單準備走
服務同上菜速度同待客之道不可接受

最後我地成餐飯食到11點40分.... 食完的時候只走剩遲入的2-3枱=.= (明明我地係準時入場的)

食物方面
蘑菇湯 - 幾好味(算係全餐第二好味)
羊 - 煮到好"林" 唔係好"酥" 啱我
鵝肝雪糕 - 口感同味道都好特別, 好難形容

海鮮拼盤
蘑菇湯
龍蝦湯, 太咸太濃 唔啱我
12小時真空煮羊
12小時真空煮和牛