2018-12-25
行完街又未夠鐘食飯,食返個下午茶就最好不過啦風味園既茶餐有好多選擇,粉面飯,多士,正常茶餐廳有既佢都有,唯一佢多左既就係新鮮出爐既面包同蛋撻,但係面包早餐已經成日食,所以就冇叫到粒粒花生醬西多士新鮮熱辣炸出黎既西多士,入面的確係用有花生粒既花生醬,由於太餓既緣故唔記得左影相🤭,再加埋糖槳真係非常好生炸雞脾配薯條隻碟好大,放咁少野感覺好空虛😂😂不過反正佢比太多薯條我都唔會食得曬,呢個份量對我黎講好好,唔使浪費雞脾係新鮮炸出黎既,切開果陣仲好juicy...但係隻雞脾就冇點醃過,冇乜味,如果可以醃過先就最好啦紅豆冰好少茶餐廳會有紅豆冰,雞脾餐係有紅豆冰,菠蘿冰同雜果冰可以揀,個人唔太鍾意罐頭生果,所以揀紅豆冰但呢個紅豆冰令我有d失望,佢冇椰汁或或花奶味,只係好甜既糖水加紅豆,紅豆既份量係多既,但無奈成杯野太甜..多返少少椰汁/花奶同減返少少甜就會好好多
粒粒花生醬西多士
生炸雞脾配薯條
隻碟好大,放咁少野感覺好空虛😂😂
雞脾係新鮮炸出黎既,切開果陣仲好juicy...
但係隻雞脾就冇點醃過,冇乜味,如果可以醃過先就最好啦
紅豆冰