2007-12-25 14 瀏覽
平安夜,周圍都咁多人。我一心諗著去如心廣場聽平安夜群星倒數音樂會,所以去荃灣。我都冇預先book位,因為我都唔知自己放工放幾。好彩,我放6:30 p.m.,我決定去愉景新城食飯,諗著去outback,知勁多人,最後去喱間紅木餐廳,都等20分鐘先有位。 侍應送餐湯& 餐包時簡單一句Merry Christmas,令人覺得好warm,唔錯!龍蝦湯隻龍蝦都唔知食,我都費事用手搣肉食,於是咬幾啖,都有一小塊肉,幾爽甜!湯都唔錯,唔會太稀。吉列加拿大珍寶蠔海鮮墨汁意粉個吉列蠔有腥,我嘛嘛!但海鮮墨汁意粉好好味,汁唔會太漏,海鮮料算多,有青口、蝦、帶子& 鳥貝,又熱辣辣!唔錯!法式香草扒地雞配薯菜有兩塊雞扒,好濃香草味,正!雞扒煎得好香,幾好味! 喱度地方幾大,裝修都幾靚,侍應有禮貌,食物質素唔錯。雖然,今餐唔係咩特別名貴晚餐,但我都覺得好開心!

龍蝦湯

吉列加拿大珍寶蠔海鮮墨汁意粉

法式香草扒地雞配薯菜

有兩塊雞扒,好濃香草味,正!雞扒煎得好香,幾好味!

喱度地方幾大,裝修都幾靚,侍應有禮貌,食物質素唔錯。

雖然,今餐唔係咩特別名貴晚餐,但我都覺得好開心!