2016-01-12 611 瀏覽
平安夜約左好朋友一齊食聖誕大餐同交換禮物!話說當日公司提早放工,三點就走得,咁早有時間就去剪個髮先!就係荃灣一帶!一早我地都無諗定食咩,就打算邊到有位就係邊到食啦!你知大時大節最難搵位家啦!行經見到意粉屋就決定食佢啦,諗住早啲食唔洗等位,點知有通告6點先開!咁就行下再返去,我錯啦,應該唔好走,一早排隊,前面已有幾十人排緊!還好到我地時仲有位!😁😁😁😁入坐時,服務員有提醒,因為聖誕節所以只做dinner set!無得散叫,無得食煙斗粉啦😭😭😭😭好吧!聖誕節就將就一次啦!😊😊😊 餐湯!本身係龍蝦湯啦,但我地都想飲有酥皮既就加左啦!好好味!👍🏻👍🏻👍🏻跟住揀左二款主菜! 龍蝦 煙三文魚鮮果沙律呢個本身都有食家,但聖誕節就多左龍蝦及下面配有少少蛋沙律!咁既配合又幾夾喎! 另一款!帶子卡邦尼意粉帶子都幾甜!仲係唔係全熟!好味!但個卡邦尼汁有點怪怪的!可能我個心仲係煙斗粉到😥😥😥😥 最後有一杯野飲,雖然食物款少,但我地二人都食到好飽同好滿足啦!

跟住揀左二款主菜!

龍蝦 煙三文魚鮮果沙律

另一款!帶子卡邦尼意粉

2015-12-24
20 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
聖誕節