2018-02-07
三個女仔約去食中菜呢件事好佬呀!不過想坐得舒服又唔限用餐時間可以慢慢食同傾偈, 中餐係一個好選擇。因為天氣凍好想飲湯, 叫左一鍋番茄豆腐魚湯, 可以分到四碗侍應會係一邊分湯料同湯再上枱。個湯好足料, 番茄, 娃娃菜, 豆腐, 草菇, 仲有兩條細紅衫魚唯一係D魚鱗好似刮唔清, 好多時食魚肉都食到一口魚鱗然後叫左金銀蛋豆苗同招牌瑤柱雞半隻豆苗無咩特別, 新鮮煮得唔老就好食瑤柱雞反而有驚喜瑤柱絲Toppings好鮮甜, 同朋友搶食哈哈個雞無咩雞味, 不過肉質就好嫩滑最正係佢果兩碟蘸料薑蔥蓉同酸辣薑蓉, 好味到狂點黎食之後仲撈炒飯食xD天氣咁凍係要有飯落肚先暖, 加左個招牌炒飯Menu無寫有咩材料(英文係Signature Fried Rice lol), 抱住少少隨遇而安心態啦上碟時比佢個份量嚇親, 我諗5-6個人都分到大半碗入面材料有瑤柱絲, 火鴨絲 (其他唔記得)飯都炒得夠乾身, 非常香口唯一係我覺得佢D燒鴨粒太乾, 唔知佢係咪特登烘乾先炒?我個人鐘意軟冧少少既鴨肉, 同炸瑤柱絲一齊食會有唔同口感兩個朋友食到一半就投降, 搞到我一個人清曬成碟飯 (做個惜食人呀喂), 飽到反艇=.=結論:
因為天氣凍好想飲湯, 叫左一鍋番茄豆腐魚湯, 可以分到四碗
唯一係D魚鱗好似刮唔清, 好多時食魚肉都食到一口魚鱗
然後叫左金銀蛋豆苗同招牌瑤柱雞半隻
豆苗無咩特別, 新鮮煮得唔老就好食
瑤柱雞反而有驚喜
瑤柱絲Toppings好鮮甜, 同朋友搶食哈哈
個雞無咩雞味, 不過肉質就好嫩滑
最正係佢果兩碟蘸料薑蔥蓉同酸辣薑蓉, 好味到狂點黎食
之後仲撈炒飯食xD
天氣咁凍係要有飯落肚先暖, 加左個招牌炒飯
上碟時比佢個份量嚇親, 我諗5-6個人都分到大半碗
入面材料有瑤柱絲, 火鴨絲 (其他唔記得)
飯都炒得夠乾身, 非常香口
唯一係我覺得佢D燒鴨粒太乾, 唔知佢係咪特登烘乾先炒?
我個人鐘意軟冧少少既鴨肉, 同炸瑤柱絲一齊食會有唔同口感
結論: 中菜都係適合一大班人食, 我地三個女仔真係唔識點預份量@@"