2020-05-10
同屋企人已經試過哂We Go Mall入面既食肆 除左相對地新開既台軒🧐今次就試下佢既下午茶餐~~2:30pm先開始有下午茶餐 我地大概2:20pm就遞點餐紙 店員都肯照幫我地入單👍🏽不過入錯左單😛 俾左碗牛肉麵我👇🏽而我係嗌👉🏼 台灣牛三寶米粉 配蕃茄牛肉湯底 (假期: $45)我揀呢碗係為左食牛肚 所以我有話番俾佢地知上錯 佢地都幾高效率咁換番碗岩既俾我!牛三寶包括:五香牛肉、蜂巢金錢牛肚、滷水牛筋我覺得做得最出色係牛肚😋 夠爽口 份量又多~~ 而米粉係用新竹米粉 更加有台灣味道!手工水餃粗麵 配蕃茄牛肉湯 (假期: $42)水餃既餡淨係得豬肉 我都係鍾意食有菜既餃多d😛粗麵係刀削麵 少少煙靭!兩碗麵都係揀左蕃茄牛肉湯 湯底有蕃茄既酸味 味道唔算好濃郁 亦拍唔係好飲得出有牛肉味~~豆漿幾大杯 有豆味 但我覺得無咁甜會好d😛整體黎講💁🏽♀️用$4x喺下午茶時間食到碗份量唔細既台灣麵 仲有豆漿送 都幾抵食👍🏽
今次就試下佢既下午茶餐~~
不過入錯左單😛 俾左碗牛肉麵我👇🏽
牛三寶包括:五香牛肉、蜂巢金錢牛肚、滷水牛筋
我覺得做得最出色係牛肚😋 夠爽口 份量又多~~
而米粉係用新竹米粉 更加有台灣味道!
手工水餃粗麵 配蕃茄牛肉湯 (假期: $42)
水餃既餡淨係得豬肉 我都係鍾意食有菜既餃多d😛
粗麵係刀削麵 少少煙靭!
兩碗麵都係揀左蕃茄牛肉湯
豆漿幾大杯 有豆味 但我覺得無咁甜會好d😛