2018-10-05 198 瀏覽
荃新天地啲食肆好多都排喺角落頭,唔算係好開揚嘅位置。今日一於行多兩步,仔細行一圈睇下有乜野食得過!經過左拉麵店,以為已經冇餐廳喺前面,八掛行多兩步,比我發現左間抵食日本小屋。午市勁多選擇啊!除左呢兩頁,仲有好多拉面同飯!七十蚊有找可以食到定食,又飯又面,又湯,可以當食兩個餐,超飽肚!先講下個牛油拉麵,真係要近鏡比大家睇睇呢舊邪惡厚厚嘅牛油。舊牛油慢慢溶落啤配料同湯度,每啖湯都格外油潤,同啲粟米啊海帶啊滑落喉嚨,滿滿的爽啊!額外一提,佢啲海帶超多啊!鍾意食的朋友一定超滿足。燒牛肉定食喺香港、甚至係日本都要起碼舊幾水食到,今次呢個抵到爛啦。呢個價錢比到嘅水準又唔錯喎!舊肉前段瘦啲,中間有少少肥膏,後段又瘦返,真係一塊肉食到三種口感!我自己最享受肥膏嘅油必出黎撈飯食,好香口。豬扒滑蛋飯係定食入面配的。呢個飯加入左少少清清甜甜的醬汁,食落冇咁寡。而無可否認佢舊豬真係好厚,佢舊蛋亦都好多,再配珍珠米,超級飽,真係有啲多,搞到自己做左大晒鬼。嗌嘅時候記得留意返,唔好眼闊肚窄嘻嘻!超簡單總結辛味屋:平,飽,舒服!

額外一提,佢啲海帶超多啊!鍾意食的朋友一定超滿足。

我自己最享受肥膏嘅油必出黎撈飯食,好香口。

超簡單總結辛味屋:平,飽,舒服!