2020-10-30 302 瀏覽
呢間餐廳係大坑,幫襯過幾次,都真係好抵食又好味。咖央多士($20),多士薄薄地烘咗,入面查咗咖央醬,甜甜地好香,記住上咗枱就要快啲食唔係凍咗麵包就會硬咗。香煎脆邊蛋肉餅飯($38),加埋佢啲豉油連埋佢個蛋黃撈埋食,真係好香好好味。蛋炒豬腸粉($20),呢個好明顯炒得好香啲雞蛋都幾足,基本上每條腸粉都有啲雞蛋。而且呢個價錢來講份量都唔少,兩個人食當小食食都覺得有少少多。滑蛋叉燒飯($35),我覺得呢個就相對比較一般,首先個蛋唔夠滑,二黎啲叉燒切咗細粒,食落冇乜口感食唔到叉燒味。反而會覺得如果學肉餅飯做脆邊蛋會好食啲。呢間餐廳啲嘢喺大坑來講算非常之平,環境就真係唔係坐得好舒服啦,夜晚時間你通常都係一張圓枱要同人搭枱。款式就唔多嘅,一張紙寫晒咁多款,今次試咗四樣就覺得其中三樣都好好食,所以呢間餐廳都幾推介。
呢間餐廳係大坑,幫襯過幾次,都真係好抵食又好味。

• 香煎脆邊蛋肉餅飯
  • 蛋炒豬腸粉