2011-04-16
之前突然口痕,,想去食吓tea buffet,,但是又5想晒咁多$終於就搵到呢到1.食物問心嗰句,,唔算好多嘢食,,但是都ok,,會飽肚咁啦熱食::都有10-12樣嘅款式嘅有雞亦,,魚蛋,,腸仔,,熟三文魚,,菜,,菜肉包,,咖哩角,,珍珠雞,,燒賣etc另外開左嗰bar,,即叫即煎,,有煎餃,,腐皮卷,,蘿蔔糕,,腸粉etc,,都幾好味,,又5會好油2.冷盤.有d失望喺冇壽司嘅,,但是$95,加一,,$104,,咁嘅價錢,不能要求太多-3-咁都有幾款salad,,最記得有哈密瓜沙律,,韓國豆芽沙律,,兩個都好味仲有d雜豆比我哋揀咁啦3.甜品原本都冇咩點expect,,點g去到有ok喎都有唔少款,,10款到啦最中2cheesecake同小小件雜錦餅紅豆茶果同桂花糕都幾好味仲有唔多覺眼嘅牛角包布甸同豆腐花仲有兩款唔同嘅jelly有楊枝甘露,,但是好淡同埋有d包點,,好似吞拿魚多士同朱古力包同西多士有局爐比我哋番叮,,好貼心4.飲品有apple juice同orange juicecoffee or tea自己沖5.環境兩嗰字--清幽在場人唔多,,可以靜靜地享受吓嗰tea座位編排唔算密ok
終於就搵到呢到
1.食物
問心嗰句,,唔算好多嘢食,,但是都ok,,會飽肚咁啦
熱食::
都有10-12樣嘅款式嘅
2.冷盤.
仲有d雜豆比我哋揀咁啦
3.甜品
原本都冇咩點expect,,點g去到有ok喎
都有唔少款,,10款到啦
最中2cheesecake同小小件雜錦餅
紅豆茶果同桂花糕都幾好味
仲有唔多覺眼嘅牛角包布甸同豆腐花
仲有兩款唔同嘅jelly
有楊枝甘露,,但是好淡
同埋有d包點,,好似吞拿魚多士同朱古力包同西多士
有局爐比我哋番叮,,好貼心
4.飲品
有apple juice同orange juice
coffee or tea自己沖
5.環境
兩嗰字--清幽
在場人唔多,,可以靜靜地享受吓嗰tea
座位編排唔算密okok
成餐食得好舒服
moreover,,d 件景都幾令,,對出就喺太空館同文化中心
6.服務
d waiter都好好態度,,
見到你食完都會自動收碟,
又5會太趕客
總言之,,尚算抵食,,但是我諗再食會有d悶
環境同甜品都做得唔錯