呢間芋圓店成日都大排長龍,無論堂食定外賣都好多人。今次小編去咗荃灣嘅分店,面積都算大,唔會太迫夾。落單之後會比機仔你坐埋位等,不過都等咗10分鐘以上。🧚🏻‍♀️芋薯圓Q麻糬牛奶冰+地瓜💰$52+$6入面有芋薯圓、小芋圓、Q麻糬同冬瓜凍。芋薯圓係有餡嘅芋圓,非常Q彈煙韌,入面嘅地瓜、芋頭餡好香,又唔會太甜👍🏻反而其他配料就平平無奇, Q麻糬味道好淡,小編唔係咁鍾意食。地瓜都係必嗌嘅配料,香甜軟滑🤤成個牛奶冰超級大份,兩個人食剩一半😭但計返抵食過其他甜品。小編之前仲食過仙草凍,超級香滑,又唔會假甜,值得一試👍🏻不過就覺得唔值得排咁耐,整體而言有啲普通同偏貴。順帶一提鮮芋仙都係黃店,可以去支持下💛味道:7/10環境:7/10CP值:6.5/10

🧚🏻‍♀️芋薯圓Q麻糬牛奶冰+地瓜💰$52+$6

味道:7/10