餐廳: 華星冰室 (克街)
資訊:

華星冰室, 係香港人眼中一D都唔陌生, 對遊客就更視佢為景點之一啦~ 一個以香港文化特色為題, 賣港式傳統食物的餐廳。但呢類型餐廳係香港愈開愈多, 開始有D 偏離個種人情味的冰室, 而是商業味濃厚的食肆。不過呢樣唔怪經營者, 而是整體社會風氣的轉變變化, 令呢一個「經營」只在乎於經營。講多左添, 係時候返今次正題XD今次去左灣仔呢間華星冰室, 平日去你都唔洗旨意一去到就有位, 你唔等返半個鐘都唔洗入~ 今次好彩星期日下午茶時段, 咁岩人不多, 一去到就順利坐左係卡位~ 唔錯唔錯~之後, 我地都無揀左咩特別野, 就食冰室最普通的常餐, 當然. 都係個句, 愈簡單嘅野愈難整得好食~!.常餐有餐包, 蛋, 火腿, 叉燒意粉/通粉, 再加熱飲, 共$45.. 貴就唔叫貴, 價錢一般~我就叫左太陽蛋, 我朋友就炒蛋, 我就叫左叉燒意粉, 佢就叫左叉燒通粉你問我味道,我會覺得不過不失,味道很正常,無咩特別個炒蛋味道同一般茶餐廳差不多,但滑身少少餐包反而幾好食,唔會係乾淨淨個種意粉就意粉,叉燒就唔太老,ok啦整體我只可以比到ok啦,無咩特別~ 或者可能要食特別小食之類先知呢間野真係好唔好食掛?但常餐

你問我味道,我會覺得不過不失,味道很正常,無咩特別
個炒蛋味道同一般茶餐廳差不多,但滑身少少
餐包反而幾好食,唔會係乾淨淨個種
意粉就意粉,叉燒就唔太老,ok啦
整體我只可以比到ok啦,無咩特別~
或者可能要食特別小食之類先知呢間野真係好唔好食掛?
但常餐黎講,一般啦😂
咁多人食,我會多小小期望only
2018-04-08