2021-12-07
呢間西餐我預約咗好多次,但係都唔成功,唯有平日去食先成功。預約嘅時候其實已經可以話俾店員聽你想食邊一個course,因為佢有時會有啲主菜係冇咗,或者轉左嘅,預先知道埋就更加好啦。煙三文魚蟹肉牛油果沙律煙三文魚都有成六塊咁多,牛油果亦都好香,熟得啱啱好。我最欣賞嘅係佢沙律嘅汁,唔係普通嘅黑醋汁而係有少少甜少少酸,又有少少鹹味,比起出面淨係用黑醋就更加好食。紐西蘭托托蜆配香草牛油白酒佢嘅蜆超新鮮,雖然勝出佢係新鮮蜆定係冰鮮蜆,但係有鮮味就得啦!而且佢嘅牛油白酒汁,我當湯來飲,非常之鮮味。🤣🤣🤣黑松露蘑菇湯佢嘅黑松露味好香,而且睇得出佢好揼本咁樣落勁多黑松露,令到成個口都充滿着黑松露味㗎 !西班牙黑毛豬配蜜糖芥末汁唔知大家有冇食過黑毛豬?佢嘅豬有種香味,據說係因為黑毛豬本身係食橡果而養成嘅。而且肉質非常之冧,真係不枉此行。最後甜品就嗌咗個雲尼拿布甸,就滿足地回家去。
煙三文魚蟹肉牛油果沙律
紐西蘭托托蜆配香草牛油白酒
黑松露蘑菇湯
西班牙黑毛豬配蜜糖芥末汁
最後甜品就嗌咗個雲尼拿布甸, 就滿足地回家去。