2017-07-27
之前朋友介紹呢間觀塘^隱世^邊爐,一直想找時間試試,今晚終於有時間,一放工即係同老公過去覓食。係觀塘地鐵出行7,8分鐘就到。門面乾淨企理,日式裝橫,一進場見到刺身部,另一邊飲品凍櫃,見到連啤酒杯都有雪住,好貼心。好彩我哋7點前就到,因為中途好多對人入黎都係摸門釘,冇位,所以如果各位要試,最好先訂座。叫左個二人邊爐餐,選擇食雞煲,因為老公想食濃味d,如果係同女性朋友黎我會點乳鴿鍋(因為睇餐牌,呢個單點最貴)調味醬好多選擇,推介當中的xo醬,好鮮味,應該是用了大量蝦米。前菜雲耳同蓮藕,雲耳麻辣味唔重,柔軟有彈性之前試過出面餐廳食過雪硬了,黏有冰塊) 蓮藕好清新爽口,出面比較少食到雞煲上場啦,件件雞都斬得大大件,唔會碎濕濕,要你慢慢執黎食,而且份量好夠,啖啖:。配料有常見的洋蔥,薑蔥,荽茜,仲有黃椒紅椒,多汁爽甜雞煲我們點了小辣,后來覺得偏甜味,要求加辣,他們沒黑面而且毫不猶豫的給了我一滿碗的麻辣,大大碗o::g巧得牛肉盤,有牛舌,牛肉粒,牛肉片,仲有掛着,望落好華麗亦是最後食的牛肉片(最後都冇問到係咩牛巧得大併盤,之前見open rice有comments話羊肉餃好重羊䆄味所以要求轉安格斯
巧得大併盤,之前見open rice有comments話羊肉餃好重羊䆄味所以要求轉安格斯牛肉餃,佢哋都冇問題ke:
牛肉餃超好味,就算滾耐了肉都唔老
蔬菜盤份量足,最後仲有牛乳布丁作結尾,今餐食得好完滿,下個月會約朋ke: