#粢飯大舊夾抵食!!真係好好味!!🤤小編都幾鐘意食粢飯,但唔可以話好講究…👀 不過,小編覺得粢飯最基本既要求係餡料足,喱度有齊 #油炸鬼 、#榨菜、同埋可以令美味程度加倍既 #肉鬆 !!!!!!!!!😍 而且佢係即叫即整,D飯唔會因為包好之後蒸住翻熱而淋曬!👍🏻 同出面唔合格,又淋又少餡既粢飯完全唔同!只係HK$18就有一個,超抵!配合豆漿做早餐真係Perfect match!!💯.#鹹豆漿其實平時小編飲開熱既甜豆漿,但有一次見到附近既食客飲緊既鹹豆漿好多配料,又好香,所以就決定比次機會佢~~🙊 佢味道係唔錯既,有好多 #蝦米仔 、#榨菜 、#油炸鬼 同 #蔥末 ,因為料好多既關係,佢地既味道係有少少蓋過左豆漿本身既豆香味,而且D油炸鬼浸住都會變淋,整個感覺冇我想像中咁驚喜😣 佢都係取代唔到甜豆漿既位置!!☺️ 不過都值得大家一試,因為真係賣少見少啊!😙.🏆 「豬」味指數:粢飯8.5/10♥️,鹹豆漿6.5/10🙈📌 溫馨提示:粢飯用糯米整,比較難消化,記得仔細咀嚼啊😆 同埋佢好飽肚,其實Share食都已經好滿足😋🥰
#粢飯

#鹹豆漿