2017-09-09
呢間野周圍都有分店,經常性賣廣告賣到好行, 但我一次都未食過。住響附近都知冇乜嘢食,想食小菜,所以先至行入呢間野,俾左第一次佢,但應該都唔會有下次。打開餐牌,其實都幾多小菜可以揀,開頭都差啲揀唔到,因為樣樣野都好似好好食咁,張相又影得幾吸引。由於得兩個人,所以叫咗兩個小菜。如果要轉套餐,就要加$19。我同個friend講話得個湯同個飯就要加$19,都幾貴。冇計啦係都要焗住嗌啦。湯係羅宋湯我鍾意番茄味出嘅羅宋湯,呢個冇乜蕃茄味,有少少辣,幾油下,味都幾淡。再嚟胡椒魚肚雞鍋,可以對比下相同實物,都OK接近連煲一齊上,下面有個火,等到佢滾就食得,雖然我唔知咁樣有乜嘢意思。幾有胡椒味,雞好肥,都見到好多油響個湯面,不過雞幾滑嘅。魚肚唔厚身,但係60幾蚊嘅價錢係咁,成個菜不過不失。海鮮豆腐鍋,你可以見到實物有好多豆腐,冇乜海鮮。而食落又的確係咁,啲海鮮收埋咗係底,咁有乜嘢海鮮呢?有魚碎片,蝦仁兩隻,仲有啲肉碎。海鮮份量多到你搵唔到,可唔可以改一改個菜名醬汁係好食嘅,咁但係冇理由嗌一個海鮮豆腐鍋為咗佢食醬汁架嘛。上面呢張相嘅菜我都冇嗌過,不過係唔知點樣delete整體來講嘢食OK ,價錢偏貴。唔會
湯係羅宋湯
再嚟胡椒魚肚雞鍋,可以對比下相同實物,都OK接近
上面呢張相嘅菜我都冇嗌過,不過係唔知點樣delete
整體來講嘢食OK ,價錢偏貴。唔會再試。
連鎖式嘅餐廳食物有一定質素,但所謂嘅質素就係喺可接受既底線,唔會再高過底線。假如香港以後只係得返啲連鎖式嘅嘢,以後香港人就只可以食到啲係底線嘅食物,高過底線嘅唔會再搵到。