2020-02-17
似乎大家都開始 #按耐不住 日日留係屋企,等食、等瞓、等...😅 呢日本來諗住靜靜地留係屋企執吓間房... 最終都係受唔住誘惑,下晝走咗出去😆 既然 #米已成炊,就不如食啲嘢先去 #巡舖🛍 難得呢日 #Simplylife Bakery Cafe 人流唔多,一於試吓佢哋嘅 #下午茶餐🍽 可能大家同 #小秘書 一樣認為 #Simplylife 嘅食物價錢一定唔平,不過就以 #下午茶餐 嚟計,其實可能同 #茶餐廳價錢 差唔多🤔 我呢日要咗份 #車打芝士煙肉牛肉漢堡🍔 配 #薯條,再加咗杯 #果茶🍹 而 #朋友仔 就要咗份 #墨西哥薄餅🌮 配 #粟米🌽 等候嘅時間比預期中快,五分鐘左右我哋就有得食⏱ #漢堡扒 似乎預先整好,唔夠熱、食落口少咗份油香,跟餐嘅 #薯條 又太鹹,好在杯 #果茶 清清地又唔太甜,可以中和返個口味🤪 反而 #朋友仔 話佢份 #墨西哥薄餅 都唔錯... 其實係咪我 #太腌尖 呢?不過以呢度嘅 #裝修 同 #環境,我哋都只係比幾十蚊就可以入嚟食餐飽,加上 #服務員 都幾nice🙇🏻♀️🙇🏻 我覺得值回票價㗎👍🏻