2017-03-26
最近係屋企附近發現依間開左無耐既餐廳,剛好今晚無飯開,同媽咪黎左食晚飯,餐廳都係賣住家菜既菜式,仲有多款套餐選擇,最後我地叫左一個套餐同湯餃一齊食<<雙拼鮮餃子>>餃子份量都幾多,有成十隻咁多,仲可以食哂兩款口味,椰菜木耳餃比較爽口,而另一款餃既紫菜餡好多,食落好香紫菜味,而湯底係佢地自己每日新鮮煲,一送到枱上就聞到好香豆味,飲落好清甜,完全無味精,而店內牆上都貼有介紹呢個湯既好處 ,見到隔離枱既客人係全部飲哂,我地都飲住送飯<<蒸烏頭套餐>>套餐除左主角蒸烏頭,仲配菜、飯同飲品每日餐廳推出既魚都唔同,每日都係佢地自己親自去街市入新鮮魚返黎,今晚叫左依條新鮮烏頭,用左檸檬清蒸,而蒸法都有好多選擇任你揀,適合各人口味,而且仲係即叫即蒸,所以等候時間會耐少少,大約十五分鐘左右就送到黎啦,魚肉食落好嫩滑,好新鮮,而且好大條如果一個人食係夠哂飽,加上碗白飯好大碗,我地加左$5 轉個肉燥飯,初初好怕肉燥會太肥,但店員話唔會,所以信佢一次,食落又真係唔油,肉燥完全無肥膏,啱哂至愛食瘦肉既我,個飯食落好香,值得一讚整體而言,依度食既都以
套餐除左主角蒸烏頭,仲配菜、飯同飲品