2024-05-28 713 瀏覽
餐廳在創意點心界享負盛名,極具特色,一直存在我的口袋名單中。終於有機會去會一會佢🤩,立即同大家分享一下😘。得獎蝦餃之王 $36 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)晶瑩剔透、皮薄餡靚😍😍蝦餃大粒飽滿,內含數隻鮮蝦,蝦肉彈牙,爽甜而鮮味,不愧得獎蝦餃之王的美譽😍。春風得意腸$42 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)賣相吸引,超級打卡able❤️❤️。以傳統腸粉皮包住脆卜卜米網,入面仲有蝦,馬蹄粒及粟米及蟹籽鋪面。要我形容的話,有點像創新版的炸両😍以傳統的做法包含創新的餡料,完美呈現傳統與創新的結合。一啖入口,層次非常多,的確精彩‼️懷舊香菇燒賣 $32燒賣有淡淡香菇味,豬肉餡飽滿多汁,肉質扎實但爽彈,不錯👍🏻。龍蝦湯鮮竹卷$33 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)鮮竹卷比一般傳統的尺寸來得細小一點,搭配帶點西式味道濃厚的龍蝦湯,感覺非常新穎。一口一個,最適合女士。千島醬脆皮蘿蔔糕$33 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)在炸到金黃色的蘿蔔糕面,淋上酸甜千島醬及大量木魚絲,的確極具創意😍。師傅手藝精湛,炸到外面卜卜脆,但內𥚃仍然軟嫩😊,熱辣辣真係好好味。平民價嘆到如此高質素嘅點心,實在值得推薦及支持‼️大家記得不要錯過🙌🏻🙌🏻😍

得獎蝦餃之王 $36 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)
得獎蝦餃之王

春風得意腸$42 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)
春風得意腸

懷舊香菇燒賣 $32
懷舊香菇燒賣

龍蝦湯鮮竹卷$33 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)
龍蝦湯鮮竹卷

千島醬脆皮蘿蔔糕$33 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)

春風得意腸
懷舊香菇燒賣