2020-10-13
喺instagram見到唔少朋友推介呢一間位於長沙灣嘅扒房餐廳,話食品有質素而且好抵食,最近仲做緊優惠𠻹!就專登出九龍捉埋食肉獸老公嚟試吓。先講食品質素,後面再講價錢。我地點咗2份餐加一份小食,都非常有水準:首推芝士牛肉漢堡份量好多,細食啲嘅女仕真係未必食得哂。麵包唔係傳統漢堡包,而係好香口嘅洋蔥包,麵包仲灑上炸香咗嘅洋蔥碎,勁惹味。中間的漢堡肉扒勁多汁,以Affco 牛柳、西冷和肉眼攪碎而成,質地好嫩,一啲都唔鞋;肥瘦恰到好處,唔會太多肥膏導致無咬口,亦唔會太瘦令塊肉太乾。講真,我覺得比美國過江龍嘅Shxxe Shxxx更好食,如果睇埋價錢就真係贏9條街(價錢下面講)吉列豬扒亦非常出色,切開中間豬肉嘅紋理仍然清晰可見,證明呢到嘅吉列豬扒唔係用雪到梅晒嘅劣質冰鮮豬。食落口果然同平時食嘅吉豬唔同,睇返餐牌原來豬柳係用上宮崎快樂豬,爽滑有嚼勁有肉香味。外層炸得好香脆,炸粉唔會太多厚,用扒房傳統鐵板上檯,侍應姨姨會係你面前淋上醬汁,日式豬扒同港式醬汁配埋一齊食又幾特別。值得一提係我揀咗蒜蓉汁,吉豬表面真係有一大pat蒜蓉,令成個醬汁鮮味加強,正!牛扒有4個級別,我地揀咗中間嗰級嘅牛柳7成熟,
首推芝士牛肉漢堡
吉列豬扒
牛扒有4個級別,
吉列豬扒或牛扒都可以加$18跟餐, 餐有湯、熱飲同麵包。我地只係加咗一份,麵包係傳統扒房餐包,都幾軟熟,湯就略嫌唔夠熱。
一睇餐牌,嘩!有冇搞錯平到咁?😨
鐵板什扒 $39😱
芝士牛肉漢堡 $24😱😱
吉列豬扒 $20
真係平得太過份了吧!
原來而家做緊半價優惠‼️侍應姐姐話我知優惠去到31/10咋!要食就趁快啦~
餐廳位置好方便,出地鐵站行5分鐘就搵到,留意返餐廳係一樓,樓下門牌都好顯眼易搵。 店內環境寬敞大部份係卡位, 裝修同舊式扒房餐廳近似,好有懷舊feel。想啖啖肉又想大件夾抵食,呢到係大推介!