2022-03-05 2035 瀏覽
.逢初一十五都會食齋既我地,有時會自己煮,有時都想出去食。屋企附近冇食齋既餐廳🤦🏼‍♀️其實我地唔明點解香港咁少齋舖。咁岩我地要去觀塘拎野,就搵下近地鐵站有冇食齋既餐廳啦,搵到呢間見啲食評唔錯就試下。1️⃣是日隨緣B餐-素豬扒意粉 HKD482️⃣全日全素早餐HKD62.味道 ★ ★ ★ ☆ ☆意粉唔錯,索哂啲醬汁,唔係乾爭爭。素豬扒有少少咸但煎得香口既。全素早餐有沙律菜、蕃茄扒、大蘑菇、素雞扒、素牛扒、玉米、茄汁豆、多士。依家睇返menu先發現佢漏左大蘑菇🤦🏼‍♀️。多士係另上,我冇影到相,多士其實係半塊豬仔包+蜜糖,冇咩特別。三塊扒我係食唔出邊款打邊款🤦🏼‍♀️素牛扒應該係長方形個塊,呢塊幾好食,d肉冇咁實,煎得香口既,佢每塊扒都有放seasoning,略咸但可接受。其他配菜就正常發揮。.環境 ★ ★ ★ ★ ☆地方寬敞,但唔多坐位,好似得5張4人枱。但每張枱都大張,坐得好鬆動。店內仲會播放佛教音樂,有種如釋重負既感覺。裝修方面都見佢放左佛教既書、裝飾品。.服務 ★ ★ ★ ★ ☆樓面得一個姨姨,好有禮貌、服務都好好。.價錢 ★ ★ ★ ★ ☆平民價錢,我覺得整體食物質素都ok既。好過去食大集團

1️⃣是日隨緣B餐-素豬扒意粉 HKD48
2️⃣全日全素早餐HKD62
味道 ★ ★ ★ ☆ ☆

環境 ★ ★ ★ ★ ☆

服務 ★ ★ ★ ★ ☆
樓面得一個姨姨,好有禮貌、服務都好好。

價錢 ★ ★ ★ ★ ☆
平民價錢,我覺得整體食物質素都ok既。好過去食大集團素菜,差唔多成$100/person。