近日,朋友推薦我去試元朗呢間平靚正嘅日式料理餐廳~所以上個星期日就去試左啦一入去,餐廳比我感覺乾淨、企理,感覺有少少似日本居酒屋咁~未點野食之前,我地三個就一人叫左支野飲~有白桃梳打、綠茶可樂同白提子梳打~ 我飲嘅係白桃梳打~ 桃味幾香,而且唔太甜,幾岩我之後就叫左壽司~ 有中拖羅、三文魚腩、花之戀、蟹籽同鹽燒左口魚壽司~中拖羅厚肉鮮甜,入口即溶~ 左口魚經過炙燒之後好香好滑~ 三文魚腩肥美,花之戀都好好食~除左以上壽司,我地仲有嗌原條鰻魚壽司,都只係48蚊咋!!!仲要真心大條,又好食,其他舖頭一定食唔到~除左壽司,我地仲有叫炸軟殼蟹~軟殼蟹炸得好香好脆,而且唔會好油~必試之選!最後我地仲有叫和牛粒~肉質嫩滑美味不在話下,仲要陣牛香味隔好遠都聞到,仲要食落口即刻溶化,超級好味!!

一入去,餐廳比我感覺乾淨、企理,感覺有少少似日本居酒屋咁~

未點野食之前,我地三個就一人叫左支野飲~

除左壽司,我地仲有叫炸軟殼蟹~

軟殼蟹炸得好香好脆,而且唔會好油~必試之選!

最後我地仲有叫和牛粒~