2018-05-03
觀塘不嬲都有好多好食嘅餐廳,今次去開觀塘睇戲就搵到附近有依家餐廳,雖然依間餐廳有地鐵站行過去都要少少時間但係附近都好容易搵。餐廳主要係食西式餐,而且餐廳嘅嘢食款式都幾多下,今次去到我就叫咗一個套餐,套餐包左頭盤沙律,餐湯同埋餐包,個人覺得個餐湯都幾好飲而且餐包仲係蒜蓉包,仲要係熱辣辣嘅味道做得幾好。然之後小食要咗一個忌廉汁青口,車後嘅份量都幾多下,而且都係幾鮮甜然後主菜方面分別叫咗兩款第一樣就係鵝肝牛扒意大利飯,依個意大利飯係我暫時食過覺得最好食嘅意大利飯,因為意大利飯上面有好香嘅芝士味,而且口感非常之彈牙,鵝肝同埋牛扒嘅配搭都非常之夾,份量都幾多下食落飯仲有一陣陣嘅鵝肝香味,係我講嘅執漏落去下面嘅飯嘅味道,鵝肝同埋意大利飯嘅味道係非常之夾配埋牛扒,食完個意大利飯已經好飽然之後我哋仲叫咗一份美國豬扒配薯蓉,豬扒嘅份量都幾大瞓吓,上面用咗酸酸地嘅汁禮半菜,食落去都幾開胃而且豬扒係厚切而且幾滑。
然之後小食要咗一個忌廉汁青口,車後嘅份量都幾多下,而且都係幾鮮甜 然後主菜方面分別叫咗兩款第一樣就係鵝肝牛扒意大利飯,依個意大利飯係我暫時食過覺得最好食嘅意大利飯,因為意大利飯上面有好香嘅芝士味,而且口感非常之彈牙,鵝肝同埋牛扒嘅配搭都非常之夾,份量都幾多下食落飯仲有一陣陣嘅鵝肝香味,係我講嘅執漏落去下面嘅飯嘅味道,鵝肝同埋意大利飯嘅味道係非常之夾配埋牛扒,食完個意大利飯已經好飽 然之後我哋仲叫咗一份美國豬扒配薯蓉,豬扒嘅份量都幾大瞓吓,上面用咗酸酸地嘅汁禮半菜,食落去都幾開胃而且豬扒係厚切而且幾滑。