雞煲火鍋食得多,今次食呢間除咗雞煲火鍋之外仲有點心放題。餐廳嘅環境簡樸,面積唔算好大,但係幾有風味,因為主要做街坊生意。我同朋友一行兩人平日晚上黎度。食先講個火鍋,湯底有幾款選擇,雞煲就為之其中一款。我哋點左一份雞煲,如果細食啲嘅就可以叫半份,揀咗小辣,覺得有啲味道會香濃啲。雞煲個溫度夠晒,香濃味道令人食慾大增,小辣唔算好辣,雞煲配料幾豐富。煮雞煲嘅同時,我哋點左幾款點心。春卷係我哋較為喜歡嘅一款,外皮鬆脆,內裏係沙律汁再加蝦,幾有口感。點心點少得燒賣同埋蝦餃。燒賣蝦餃各三粒,完全係酒樓級數,不愧係主打點心嘅餐廳。火鍋方面,食完雞之後加咗牛肉。有兩款牛肉,分別係美國頂級肩胛牛肉同埋特選頂級肥牛。牛都切得幾簿,好快就可以熟。配菜方面,我哋點左芝士腸、貢丸同埋魚皮餃。呢啲都係我哋嘅最愛款式,都算係幾多選擇,非常抵食。另外,仲有罐裝嘅汽水任飲,仲有啤酒,非常滿足。
雞煲火鍋食得多,今次食呢間除咗雞煲火鍋之外仲有點心放題

雞煲嘅同時,我哋點左幾款點心。

另外,仲有罐裝嘅汽水任飲,仲有啤酒,非常滿足。