2022-04-08
—————————————————————📍 越泰軒小食 今日介紹🐷以前住hall個個禮拜都食嘅越泰軒,不過冇幾耐學校嗰間就執咗🥹今次就係網上外賣平台見到佢即刻嗌黎食,如果大家係荃灣葵青區都可以試吓!下面都係網上外賣平台嘅價錢黎,如果自己買應該會平小小🤔因為以為成日食,所以差唔多啲餸都食過曬,可以排次序🤣🥇燒豬頸肉🥈鮮牛肉🥉炸雞扒全部都係🐷個人口味,不過其實佢樣樣都幾好食,冇聽過人會話佢難食🤣 #chuchu推介 咁嘅價錢,CP值超高!—————————————————————❣️ 燒豬頸肉冬陰功湯金邊粉 $55係回憶嘅味道🥹真係好好食,冬蔭公湯底超好香,酸辣椰好平均,雖然外賣冇得嗌少辣,所以對🐷黎講辣左小小,辣到我唔係好食到(廢)佢好貼心會分湯,以前都會!所以豬頸肉個邊都仲係脆卜卜,醃得夠好入味,所以就係好味囉!.❣️雞肉串燒 $21有兩大舊肉,有小小沙嗲咖哩醬,不過我覺得佢係炸唔係燒,因為好脆,不過肉質都好嫩滑!.❣️越式米網春卷 $35好!多!油!見到個袋真係嚇親…..但真係炸得好脆!!!送到黎都仲係好似啱啱炸起咁,春卷啲料唔記得係咩,但就係好食!.❣️蜂蜜綠茶 +$7🐷想嗌水蜜桃綠茶的
📍 越泰軒小食
🥇燒豬頸肉
🥈鮮牛肉
🥉炸雞扒
❣️ 燒豬頸肉冬陰功湯金邊粉 $55
❣️雞肉串燒 $21
❣️越式米網春卷 $35
❣️蜂蜜綠茶 +$7
🐷想嗌水蜜桃綠茶的,但落單嘅時候唔知點解㩒左佢,不過都好飲嘅!
不專業評分
👅好味指數:4/5
💰性價比:4/5
👍🏻推薦:4/5
—————————————————————
🏡地址: 越泰軒小食 (荃灣)
荃灣梨木樹商場光亮街市地下68-69號舖
👉🏻長沙灣有間可以堂食