2019-10-06
朋友黎左香港旅行,帶左佢地行下油麻地廟街,感受下香港的風土人情,行吓行吓就黎到呢度,餐廳嘅門口幾有特色,掛咗一個大紅色嘅燈籠🏮我哋見價錢都幾合理,咁就入去試吓#牛肉薯餅 🐂 $16屬正常貨色,勝在即叫即炸,幾香口。#溫泉蛋蟹肉野菜沙律 🥗 $68酸酸甜甜咁好開胃,溫泉蛋做得幾流心。沙律菜新鮮翠綠,不錯的開胃菜。#軟殼蟹天婦羅 🦀$58軟殼蟹🦀炸得香脆可口不油膩。但份量偏細#碎吞拿魚腩海膽卷 🐠 $78一盒四件🍣滿滿的吞拿魚碎及海膽放在反卷上,而且份量亦不少,海膽沒有腥味,魚腩口感亦算中上。#海之幸丼🦐🐟 $178我上網睇佢嘅丼飯刺身都係厚切。果然名不虛傳,刺身滿滿鋪在壽司飯上,每片分量十足。三文魚、赤身、油甘魚、赤蝦、蟹肉、三文魚籽。赤身是吞拿魚的背部位置,幾爽口。#三文魚魚鮫🐟 $68平時去日式居酒屋🏮依個我都一定會必點,依度三文魚魚頭加魚鮫,性價比高。略嫌魚鮫有少許Over Cook,但完全無雪味。小店畢竟經營不容易,如果大家路過,都可以一試。
#牛肉薯餅 🐂 $16
屬正常貨色,勝在即叫即炸,幾香口。
#溫泉蛋蟹肉野菜沙律 🥗 $68
#軟殼蟹天婦羅 🦀$58
軟殼蟹🦀炸得香脆可口不油膩。但份量偏細
#碎吞拿魚腩海膽卷 🐠 $78
#海之幸丼🦐🐟 $178
#三文魚魚鮫🐟 $68
小店畢竟經營不容易,如果大家路過,都可以一試。