2021-01-22 723 瀏覽
聽聞紅磡開咗間隱世海南雞店,好好食,今日就去一探虛實!自問都食過各大品牌嘅海南雞,除咗灣仔某大酒店嘅出品,其他的都唔會令我回頭!希望今日唔會失望啦!店舖不太明顯,位於工廈地鋪,行條走廊入!(果然隱世!) 店面唔大不過好乾淨👍🏻坐低叫咗個招牌海南雞飲,等咗二三分鐘就有得食!賣相同一般出面嘅差唔多,雞肉有胸有脾有翼,油飯,伴碟有生菜絲青瓜蕃茄!先食一啖油飯,不得了!油香十足,唔會太咸!食舊雞胸,又不得了!連胸都可以整到咁滑,雞皮彈牙,唔油膩,其他部分唔駛講!再試埋個秘製醬汁,泰style,十分開胃!三樣嘢加埋一齊食簡直係無敵!再試埋個雞湯,今日係南瓜雞湯,清甜無味精!唔會死咸👍🏻 非常出色!大滿足!好耐無食過咁用心做好每個部分嘅海南雞飯!一定要讚!👍🏻👍🏻👍🏻店員親切有禮,問咗其他食物嘅嘢都解釋得好清楚!希望呢間隱世小店可以keep住呢個質素,因為我仲會再番嚟試其他嘢!多謝呢位老闆大廚帶嚟呢個咁用心出色嘅海南雞飯!

店員親切有禮,問咗其他食物嘅嘢都解釋得好清楚!

黃金招牌海南雞飯
2021-01-22
3 分鐘 (堂食)
下午茶
黃金招牌海南雞飯