2022-01-22 101 瀏覽
最近疫情都唔敢周圍出街食,通常都係外賣多,但食得多外賣都真係好需要堂食下。今日就約朋友來到荃灣堂食醫肚,選擇牛極原因係佢有一部大大部的空氣清新機,而且位置都隔得算開,感覺安全好多。日本自助式售賣機挑選想食的餐,哇哇哇牛扒來講,真係好抵食啊。我同朋友都點了雜扒餐,咩牛部位都有,而且份量也多,可以試到不同部位,才$95,好抵食啊。有一樣嘢更抵食係白飯,湯,沙拉都任裝,而且白飯食得出係日本🇯🇵米,真係做得正宗,而湯係好足料的羅宋湯,裡面的牛肉同菜都好足料,煲得好入味好好飲,羅宋湯來講真係好正宗啊。石燒牛好快上台,姐姐服務態度好好,又會幫我們影相。牛肉可以因應自己喜歡的成熟度來燒,生d又得,熟d又得,全憑自己控制,好玩又好食。呢度醬汁都有幾款,配牛肉超好味,送飯開胃,再飲啖湯暖下胃,好正好正。以後食牛扒唔洗去d貴又唔飽的西餐廳,來牛極就得啦。
2022-01-05
5 分鐘 (堂食)