2018-01-26
黃大仙一區向來都有好多唔同款式嘅餐廳選擇,今次我哋就決定試下泰國菜。泰國餐廳裏面好多食物都好抵食 ,而我哋兩個人叫咗一個椰青同埋兩款小食,再加個飯已經好飽 ,好抵食。首先我哋就叫咗個糯米飯釀雞翼。雞翼燒得好,層皮好脆之餘,裏面仲有一粒粒嘅糯米飯 ,糯米飯都整得好乾身,同埋佢嘅味道 同個燒雞好夾好好味。另外,我哋仲叫咗兩隻大海蝦 。海蝦上面鋪咗啲蒜蓉醬,啲肉質好彈牙好,食落去啖啖肉, 味道同口感簡直係一流!最後,我哋叫咗個餐廳推介嘅瀨尿蝦醬炒飯。 佢比平時嘅蝦醬冇咁濃味,呢款飯好有新鮮感,食落去都一啲都油膩,佢仲加咗炒蛋喺上面添!而且分享量都好多,食完好飽好滿足 。椰青方面,好大個,裏面好多汁。 環境方面 ,裏面好寬敞,坐位好舒服。值得一讚嘅就係啲員工服務效率好高,而且好好禮貌 ,臨走嗰時佢仲不斷多謝我哋今次黎食泰國菜,希望我哋下次再黎,令到我哋有賓至如歸嘅感覺!
椰青方面,好大個,裏面好多汁。