2024-10-15
大埔有唔少良心日本菜 良鮨係其中一間!雖然係大埔小店 但用料絕對唔馬虎 非常新鮮 睇相都可以感受到曬 二人餐超級合我口味 完全唔洗花時間單點 刺身熟食齊曬勁豐富!!🤓🤓二人套餐($688)🥗前菜魚生沙律師傅直程喺我地面前整 夠曬新鮮 魚生粒粒都唔少而且幾大粒 有水準😆🍣刺身時令生蠔三文魚大拖羅時令壽司盛值錢位黎了 冇諗過呢個價可以食到咁高質嘅刺身 問要讚一定係大拖 油花分布極靚 $98/兩切嘅感覺😂😂 入口即融 成口油香🤤 呢個價有生蠔都唔簡單 雖然唔係手板咁大巨型蠔 但都鮮味爽口!壽司4生4火灸😂滿足曬所有願望 連稀有嘅磯煮鮑魚都有 食材方面夠曬心思🤓🤓🥘熱食、燒物鹿兒島雞翼銀鱈魚西京燒金菇牛肉卷呢排出街食銀鱈魚超貴 一個定食都接近$200 呢度兩大塊一人一塊 嫩滑多汁 獨有魚香令人食到停唔到口🤤🤤牛肉卷嘅外層牛肉燒得好香脆脆地 金菇好爽口一咬就爛 總共有8件 份量好大 好滿足😆😆🍚主食細安格斯牛肉烏冬蔥碎拖羅蓉手卷連煮食都有得跟口味揀 一人揀一個唔洗爭 烏冬湯底香之餘係靚質地烏冬不是噹噹個啲😂手卷都好足料食到底都有魚蓉🍨甜品鯛魚燒雪糕雖然只係啲預先包裝好嘅雪糕 但都幾過癮嘅好少喺餐
二人套餐($688)
🥗前菜
蔥碎拖羅蓉手卷
手卷都好足料食到底都有魚蓉
🍨甜品
鯛魚燒雪糕
雖然只係啲預先包裝好嘅雪糕 但都幾過癮嘅好少喺餐廳食鯛魚燒雪糕😂有更正甜品當然會更吸引🤭🤭
全個餐嘅菜式都好有水準 想像唔到一間大埔小店有咁新鮮嘅食材 所以黎到大埔好值得去食 全餐飯都食得好滿足 非常滿意🤣🤣