2024-06-02 91 瀏覽
老公話女人街開左新嘅西餐廳,lunch hour成日都full晒。咁今日行開旺角,老公話不如去果間餐廳食晚飯。餐廳唔算大亦唔算細,簡約西式裝修,環境舒服,乾淨整齊。餐牌種類唔少,有pizza,burger,意粉,意大利飯同鐵板餐,另外有餐湯及餐飲送。唔夠飽仲可以加$15配飯、意粉或薯條,亦可加錢配其他小食或甜品。蟹柳忌廉湯:質感結身,加左蟹柳唔會覺得單調,飲落夠味creamy。 牛油多士 (+$28):焗得幾靚,食落又香又脆,一D都唔馬虎。威靈頓牛柳:賣相幾好,牛柳5成熟剛好,切開紅紅地,肉味濃,有咬口帶肉汁,唔韌,唔錯。旁邊伴菜仲有煎香左嘅翠肉瓜、車厘茄同粟米,幾好。紐西蘭穀飼肉眼伴燒汁:牛扒都算大塊,七成熟,口感厚實,點少少燒汁仲好食。意粉:份量剛好,意粉爽口,上面淋上燒汁,唔會太寡。薯條:剛炸起熱辣辣,好脆,唔駛加茄汁都好好味。飲品:凍朱古力味道濃,甜度剛好。凍檸茶少冰少甜,味道正常。法式焦糖燉蛋 (+$28):連甜品都整得有心機,蛋夠滑唔太甜,食完就滿足晒。
餐廳唔算大亦唔算細,簡約西式裝修,環境舒服,乾淨整齊。

意粉:份量剛好,意粉爽口,上面淋上燒汁,唔會太寡。
薯條:剛炸起熱辣辣,好脆,唔駛加茄汁都好好味。
飲品:凍朱古力味道濃,甜度剛好。凍檸茶少冰少甜,味道正常。
2024-05-25