2018-03-31 91 瀏覽
平時一提起分子料理就會覺得貴夾唔飽🧐 只係一個噱頭🤐 所以一直都無食過😹 但今次無意中行過呢間外觀有啲快餐feel嘅分子料理餐廳 見價錢適中就坐低食個飯😋 最估唔到係餐廳會有呢啲正餐 foodpigss🐷🐷就揀左1300°C 焦糖脆皮慢煮叉燒 伴 柚子胡椒蘋果($70) 飯係用🐷🐷最愛嘅珍珠米 叉燒十分嫰滑 重點係俾脆口嘅焦糖外層包住 食落更有層次 味道亦都好夾👍🏻 十分有驚喜😍 蘋果嘅柚子同胡椒味亦都突出🤤而野飲方面就轉左其他特飲👉🏻👉🏻星空特飲(+$10)上枱時係藍藍地色漸變透明 當倒上檸檬汁後就變左淺紫色 😲 飲落味道係檸檬味梳打🤗 不過不失 但就可以滿足埋視覺享受👀 好好玩🤡最後就當然唔少得甜品啦 呢個薄荷朱古力($40)綠色嘅魚子係餐廳自家製嘅 好有薄荷味 口感幾得意😎 撈埋幾濃味但唔會過苦嘅朱古力醬落透明波波道好match😉整體而言算係一個好好嘅體驗 但餐廳無冷氣 所以夏天可能會太熱 而加呢段時間去最佳😇 如果凍的話仲可要求店員開暖燈☺️ 最後不得不提店員會為每道菜介紹 十分詳盡且有禮 值得表揚😜

• 1300°C 焦糖脆皮慢煮叉燒 伴 柚子胡椒蘋果