餐廳: 永年士多 (兆安廣場)
資訊:

2023-04-02 126 瀏覽
疫情過後開始同朋友出返黎食野,太耐無約,咁我地約返響老地方食😂,價錢好似無點變,都係差不多,銅鑼灣區黎講緊係夠哂平啦!太耐無食,又想樣樣試下,最後就決定每樣叫啲,可以share多啲,始終咁耐無食,可以試多啲唔同款式嘛!我地叫左大碗麵,咖哩三寶,腐乳通菜,咖央多士,樽仔奶茶同抹茶紅豆冰。大碗麵 $72包含10款基本餸嘅車仔麵,豬腸、魚蛋、蘿蔔、豬紅、豬皮、雞翼、雞翼尖、魷魚、紅腸、菜,麵底自選,可辣可不辣,咁耐無食,當然食個唔辣試下原味先,我地叫左米粉,湯底依然係以前嘅味道,米粉索哂啲汁先黎食,夠哂入味。咖哩三寶 (蘿蔔,魚蛋,豬皮) $28可能太耐無食喇,叫小辣食食下都覺得好辣😂,但果浸咖哩味依然咁正。車仔餸黎講,最愛都係佢用陳皮魚蛋,又彈又韌嘅質感同陳皮味,響其他地方已經好難食到。蘿蔔就夠煮得夠淋又夠甜,無根。本身就對豬腸麻麻,但呢度就整到味唔大,但又保留少少味,又夠粉,都食得過。咖央多士 $18一件兩啖食完,味道係南洋咖央味,若果更多醬會開心啲!😆腐乳通菜 $18其實佢仲有菜心,生菜選擇,加腐乳就貴少少。通菜鮮嫩翠綠無變黑,食落爽脆可口!樽仔奶茶 單價$28 跟麵$17每次黎到都會

大碗麵 $72
大碗麵

咖哩三寶 (蘿蔔,魚蛋,豬皮) $28
咖哩三寶

蘿蔔就夠煮得夠淋又夠甜,無根。

咖央多士 $18
一件兩啖食完,味道係南洋咖央味,若果更多醬會開心啲!😆
咖央多士

腐乳通菜 $18
腐乳通菜

樽仔奶茶 單價$28 跟麵$17
每次黎到都會必點樽仔奶茶/烏龍茶。😆
樽仔奶茶

抹茶紅豆冰 單價$28 跟麵$15
咁耐無黎,就想整返杯特式飲品試下,有成半紅豆,淨食都飽!😂
抹茶紅豆冰

枱面見到佢另外有個著數優惠,用小紅書或點評打卡有野送。

📍永年士多 (兆安廣場)
銅鑼灣謝斐道482號兆安廣場地下7-9號舖