餐廳: 韓樂 (海之戀商場)
資訊:

2023-12-17 1010 瀏覽
經過荃灣海之戀商場諗住搵地方食晚飯行到入去見到有呢間裝修似茶餐廳嘅韓式料理見餐牌上食物款式都比一般多嚟到韓式餐廳當然要試試石頭鍋飯😋今次我哋叫左3個餐分別係:👉「溫泉蛋牛肉石頭鍋珍珠飯」+蝶豆花新鮮冷壓檸檬茶特飲🥤熱辣辣嘅石頭鍋珍珠飯,珍珠飯比較乾身左少少,有辣同唔辣嘅醬汁一起撈埋食,層次比較豐富,溫泉蛋亦都慢慢流出蛋汁,食落更加滿足!👉「黑松露煙肉野菌忌廉扁意粉」+芒果蘆薈雪碧呢個味道比較清淡,中規中矩,黑松露唔夠豐富,令到沒有什麼特別。扁意粉口感沒有那麼好,如果改用返一般意粉或天使麪會更加好!但杯芒果蘆薈雪碧就好有驚喜,味道不錯很清爽👍👉「西冷牛扒配薯菜」+ 凍鮮柚新鮮冷壓檸檬蜜茶牛扒肉質尚可粉嫩嫩的,味道都唔錯👍不過嫌送到嚟唔夠熱,薯條改用粗薯條會更加好。呢杯檸檬蜜茶都好好飲~不錯!餐廳環境尚算寬敞,空間感也充足食物質素以這個價錢來說也性價比高👍
經過荃灣海之戀商場

嚟到韓式餐廳當然要試試石頭鍋飯😋
今次我哋叫左3個餐分別係:

👉「溫泉蛋牛肉石頭鍋珍珠飯」+蝶豆花新鮮冷壓檸檬茶特飲🥤

👉「黑松露煙肉野菌忌廉扁意粉」+芒果蘆薈雪碧
但杯芒果蘆薈雪碧就好有驚喜,味道不錯很清爽👍

👉「西冷牛扒配薯菜」+ 凍鮮柚新鮮冷壓檸檬蜜茶
牛扒肉質尚可粉嫩嫩的,味道都唔錯👍

餐廳環境尚算寬敞,空間感也充足
食物質素以這個價錢來說也性價比高👍