2023-12-07
今日我地要同大家分享返個超平民又好味嘅台灣小食啊!🍽️ 喺旺角嘅豐怡中心,有一間叫做「小胖台灣便當」嘅地方,佢嘅菜單真係豐富多樣!💰台灣鐵路大排骨,佢哋嘅大排骨真係夠肉夠大塊,炸得香脆,每口咬落去都有咬勁!🤩 配埋啲醬汁,真係味道獨特,令人回味無窮♾️ 而最驚喜係佢只係$68,真係超抵食啊!另外,我仲試咗椒麻豬柳配肉燥手工湯麵🍜 湯底熬得好濃郁,有肉燥嘅香味,加埋豬柳椒麻味道,真係好開胃!手工湯麵有嚼勁,配上湯底,每一口都係一種享受,同樣只係$68😋虎咬雞刈包同虎咬豬刈包都係$38,真係超平價!🫓 我試咗虎咬雞刈包,麵包軟綿綿,內裡塞滿咬勁十足嘅雞肉,加埋特製醬汁,真係好好食!😍喝嘅方面,「小胖台灣便當」有芙香蘋果茶同梔子花綠茶,每杯只係$2️⃣2️⃣ 我試咗芙香蘋果茶,茶味濃郁,加上蘋果嘅清甜,真係消暑又解渴!🍏下次再去旺角,一定會再嚟呢度食!👍總括而言 (5個💛係最高)好味指數 : 💛💛💛💛🤍服務態度 : 💛💛💛🤍🤍環境打卡 : 💛💛💛🤍🤍回頭指數 : 💛💛💛🤍🤍📍小胖台灣便當 (豐怡中心) (旺角)🏢 旺角彌敦道591號豐怡中心1樓🕗星期一至日 11:90 - 22:00#旺角美食 #旺角必
下次再去旺角,一定會再嚟呢度食!👍
總括而言 (5個💛係最高)
好味指數 : 💛💛💛💛🤍
服務態度 : 💛💛💛🤍🤍
環境打卡 : 💛💛💛🤍🤍
回頭指數 : 💛💛💛🤍🤍
📍小胖台灣便當 (豐怡中心) (旺角)
🏢 旺角彌敦道591號豐怡中心1樓
🕗星期一至日 11:90 - 22:00
#旺角美食 #旺角必食 #食好西 #美食 #hkfood #likeforlike #instatravel #latergram #hktravel #photooftheday #traveling #yummy #travelhk #followforfollow #hkig #hkdating #pleaselike #hkfoodie #bestfoodhongkong #coffeehk #hkcafe #hkrestaurant